Cateheza

Primii paşi sunt întotdeauna foarte importanţi în viaţa spirituală a unei persoane. Prin cursul de cateheză dorim să punem o bază de credinţă şi învăţătură din Cuvânt înaintea botezului în apă. Pentru aceasta organizăm 5 întâlniri săptămânale consecutive pentru parcurgerea învătăturilor de bază despre botez, biserică, Duhul Sfânt, dărnicie, drepturi şi responsabilităti, iar apoi continuăm cu procesul de formare de ucenici şi integrarea lor in biserică.

În biserica „Agape”, subdepartamentul de educaţie şi învăţătură doreşte să lupte împotriva mediocrităţii ecleziale şi a gustului pentru fad. Considerăm că a cunoaşte cât mai mult despre Dumnezeu este primul pas pentru a-L iubi cu tot cugetul nostru şi pentru a dezvolta o relaţie personală cu El.

Astfel, la primul nivel, oferim credincioşilor şansa de a asimila adevărurile biblice fundamentale necesare atingerii nivelului de creştin matur şi stabil spiritual. Cursurile abordează apoi teme specifice precum evanghelizarea, lauda şi închinarea, lupta spirituală, plantarea de noi biserici, echipând lucrătorii implicaţi în slujire în cadrul altor departamente.

La un nivel superior sunt cursurile destinate liderilor, cu accent pe caracterul cristic şi nevoi specifice întâlnite la acest nivel de slujire.

Viziunea consilierii este vindecarea omului ca întreg, pentru a avea o relaţie corectă cu Sfânta Treime, cu sine însuşi şi cu ceilalţi (Coloseni 1:28). Socotim scopuri importante: să sfătuim, să încurajăm, să mângâiem şi să susţinem oamenii care sunt în procesul de vindecare interioară şi de ucenicizare. Obiectivele pe care le urmărim sunt: să învăţăm bazele consilierii biblice în întâlniri interactive şi practice şi să fim o echipă suport pentru noii convertiţi care sunt în procesul de vindecare şi creştere spirituală.

Popular Videos

Category: Diverși vorbitori
Views: 459
Category: Daniel N. Matei
Views: 327

08 noiembrie 2015 - Marcel Strubert

Category: Marcel Strubert
Views: 290

Recent videos

Category: Genu Olariu
Views: 5
Category: Genu Olariu
Views: 1
Category: Genu Olariu
Views: 0