Lucrarea cu copiii

Lăsați copiii să vină la Mine...

 

Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze

VALORILE DEPARTAMENTULUI DE COPII

Valorile departamentului de copii: credinta în Dumnezeu, speranta sau nădejdea, dragostea si intimitatea cu Dumnezeu Tatăl, Fiul si Duhul Sfânt.

„Învată pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze si, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” Proverbe 22:6

„Tu să rămâi în lucrurile pe care le-ai învătat si de care esti deplin încredintat, căci stii de la cinie le-ai învătat: din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sa-ti dea întelepciunea care duce la mântuire , prin credinta în Isus Hristos.” 2 Timotei 3:14-15

DSC 0261
DSC 0048
DSC 0198

Viziunea noastra este aceea de a face cunoscut si de a implementa în viata copiilor Cuvântul lui Dumnezeu de la o vârstă cât mai mică pentru ca ei să-L descopere si să-L primească în inima lor pe Dumnezeu, pe Isus si pe Duhul Sfânt. Credem, pe baza Scripturii, că dacă acest lucru are loc în copilărie, când vor fi mari, indiferent de situatiile prin care ar trece, ei nu se vor abate de la calea lui Dumnezeu si nu vor uita prietenia cu Isus. Acest lucru este valabil atât pentru copii care fac parte din familii crestine, cât si pentru cei care provin din familii care nu-L cunosc pe Dumnezeu.

În acest an, de asemenea dorim să lucrăm la relatii. Sa lucram la îmbunătătirea relatiilor dintre învătători, dintre părinti si învătători, dintre copii si învătători si îmbunătătirea relationării copiilor între ei.

De asemenea, ne dorim să-i ajutăm pe copii să-si descopere, darurile, talentele si abilitătile unice, cu care Dumnezeu i-a înzestrat pe fiecare dintre ei.

METODE DE LUCRU:

Activitati in cadrul scolii duminicale: 

 • responsabil: fiecare invatator de grupa in parte.
 • intalniri in fiecare duminica dimineata.
 • copiii vor fi împărtiti în trei grupe si vor participa la programele de scoală Duminicală pe categorii de vârstă;
 • se vor tine lectii biblice după nivelul de întelegere al fiecărei grupe;
 • se va practica rugăciunea in comun, dar si individual cu voce tare;
 • se vor învata Cantece si versete biblice;
 • se vor juca jocuri corespunzatoare lectiilor biblice;
 • vor exista activităti de lucru manual;
 • vor exista scenete si teatru de papusi;
 • vor avea loc discutii libere.

Activitati extra :

 1. Misiune: responsabil: Alexandrina Costea - ne dorim vizitarea bisericilor CCT (2 evenimente)
 2. Evanghelizare/Clubul copiilor:responsabil: Iuliana Tomuta - ne dorim sa organizam in scop evanghelistic 2 evenimente, in 12 decembrie 2015, 4 iunie 2016. 
 3. Serbari: responsabil: Toti invatatorii - ne dorim sa organizam (3 evenimente), o sebare cu acazia Nasterii Domnului Isus (decembrie 2015), Ziua mamei (8 martie 2016), si cu ocazia sarbatorilor  Pascale (aprilie 2016). 
 4. Biserica Copiilor: duminica dimineata, in paralel cu programul bisericii,  vom organiza un program special doar pentru copii. Participa toti copii (29 noiembrie 2015, 28 februarie 2016, 24 aprilie 2016, 19 iunie 2016).
 5. Rugaciune creativa: sambata, vom avea organizata o seara speciala de lectura, rugaciune creativa unde copii pot invata cum sa se roage lui Dumnezeu. Pot participa toti copiii grupelor mijlocii si mari (15 ianuarie 2016, 19 martie 2016, 21 mai 2016.
 6. Targuri: ne dorim sa organizam 5 evenimente pentru stangere de fonduri pentru tabara de copii, incepand cu luna iunie 2016.
 7. Tabara de vara: responsabil: Simona Popovici,  27-31 iulie 2016:

Ca învătători, dorim să fim cât mai eficienti, cât mai cretivi de aceea ne dorim să fim cat mai mult la curent cu noile descoperiri în domeniul lucrării cu copiii. Pentru asta, am participat si vom participa la conferinte si seminarii de instruire organizate de biserica sau de catre alte organizatii crestine care lucreaza cu copiii.

Popular Videos

Category: Diverși vorbitori
Views: 459
Category: Daniel N. Matei
Views: 327

08 noiembrie 2015 - Marcel Strubert

Category: Marcel Strubert
Views: 290

Recent videos

Category: Genu Olariu
Views: 5
Category: Genu Olariu
Views: 1
Category: Genu Olariu
Views: 0